Flätad baconpizza LCHF
Den optimala pizzabotten för dig som äter keto/lchf är gjord på flätat bacon. Det kan ju bara bli gott, mättande och superläckert!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pizza, Snabbmat
Yield: 1
Author: Amonazon
Topping
- 1 msk tomatpuré
- 1 näve riven valfri ost
- 4 cocktailtomater
- 1 hackad salladslök
- 2 nävar riven valfri ost
- 2 nypor pizzakrydda
Botten
Sätt ugnen på 180 gr grill varmluft.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Fläta baconskivorna till en fyrkant på bakplåtspappret.
Sätt in i ugnen i 10 minuter.
Topping
Ta ut plåten med baconet.
Höj värmen på ugnen till 230 gr grill varmluft.
Bred på tomatpuré på baconflätan.
Strö över en näve valfri ost (jag tog västerbottenost).
Skiva tomater och salladslök och lägg ovanpå osten.
Strö över 2 nävar valfri ost (jag tog riven tacoost).
Strö över lite tacokrydda.
Sätt in pizzan i ugnen i 10 minuter, håll koll så inte pizzan bränns.
Låt pizzan svalna lite innan du hugger in.
Servera med t.ex sallad och en klick bearnaise.