Go Back
+ servings
En bit pizza med smält ost, tomater och en klick gräddfil på en tallrik.
Print
Inga röster än

Flätad baconpizza LCHF

Den optimala pizzabotten för dig som äter keto/lchf är gjord på flätat bacon. Det kan ju bara bli gott, mättande och superläckert!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pizza, Snabbmat
Yield: 1
Author: Amonazon

Materials

Botten

  • 1/2 paket bacon

Topping

  • 1 msk tomatpuré
  • 1 näve riven valfri ost
  • 4 cocktailtomater
  • 1 hackad salladslök
  • 2 nävar riven valfri ost
  • 2 nypor pizzakrydda

Instruktioner

Botten

  • Sätt ugnen på 180 gr grill varmluft.
  • Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  • Fläta baconskivorna till en fyrkant på bakplåtspappret.
  • Sätt in i ugnen i 10 minuter.

Topping

  • Ta ut plåten med baconet.
  • Höj värmen på ugnen till 230 gr grill varmluft.
  • Bred på tomatpuré på baconflätan.
  • Strö över en näve valfri ost (jag tog västerbottenost).
  • Skiva tomater och salladslök och lägg ovanpå osten.
  • Strö över 2 nävar valfri ost (jag tog riven tacoost).
  • Strö över lite tacokrydda.
  • Sätt in pizzan i ugnen i 10 minuter, håll koll så inte pizzan bränns.
  • Låt pizzan svalna lite innan du hugger in.
  • Servera med t.ex sallad och en klick bearnaise.