Go Back
+ servings
Tre pannkakor staplade med bär och en skiva smör på toppen.
Print
4,34 av 3 röster

Fluffiga Kardemummapannkakor

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter, Frukost, Lättlagat, Sötsaker
Yield: 2
Author: Linnea Berggren

Materials

  • 3 st ägg
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 0.5 dl Riven kokos
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 nypa Vaniljpulver
  • 2 droppar Bittermandelarom (kan uteslutas)
  • 1,5 tsk Fiberhusk
  • 1,5 msk sötning
  • 1 tsk Malen Kardemumma
  • 1 nypa Kardemummakärnor
  • 4 msk Kokosolja (till stekning)

Instruktioner

  • Vispa ägg och sötning fluffigt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål, vänd sedan ner försiktigt i äggfluffet.
  • Stek ca 1 dl smet per pannkaka i mycket kokosolja i medel-låg temp. För att de ska poppa upp använd lock på stekpannan. Ha tålamod, stek 3-4 min på varje sida och låt genomstekas innan vändning och använd locket även efter vändning.
    Två pannkakor som grillas i en stekpanna med mörk bakgrund.
  • Sedan är det bara att servera efter önskemål. Kanske som en pannkakstårta om man vill det.
    En skivad tårta med lager av grädde och bär på toppen, placerad på en tallrik.