Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.
Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.
Strö ut örterna jämt över baconskivorna.
Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle.
Bind upp rullen med steksnöre.
Grilla
Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har).
Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi.
Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader.
Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är.
En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar.
En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.