Go Back
+ servings
Skivor av rullad kött serverade med tomatsås och grönsaker på en vit tallrik.
Print
5 av 1 röst

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Förberedelser30 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 30 minuter
Måltid: Grillat, Kött, Middagstips
Yield: 10
Author: Amonazon

Materials

Porchetta

  • 2 kg Fläsksida
  • 1 Kruka timjan (klippt)
  • 2 msk Salvia (klippt)
  • 2 Pkt bacon
  • 2 Kvistar rosmarin
  • 1,5 dl Persilja (grovhackad)
  • 1 msk salt

Instruktioner

Förbered rullen

  • Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.
    En bit fläskkött med en saltad yta som ligger på en röd skärbräda.
  • Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.
    Skivor av bacon placerade på en röd skärbräda med ett mönstrat underlag.
  • Strö ut örterna jämt över baconskivorna.
    Bacon skivor täckta med färska örter på en röd skärbräda.
  • Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle. Bind upp rullen med steksnöre.
    Rullad köttbit med örter på en röd skärbräda, dekorerad med rosmarin.

Grilla

  • Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har). Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi. Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader. Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är. En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar. En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.
    Grillad köttbit med synliga örter på ett grillgaller.