Grillade morötter
Grillade morötter som man toppar med citron och riven parmesan är ett magiskt gott tillbehör som passar ypperligt till det mesta. Test vettja!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt
Author: Lari Salminen
- Morötter
- Olivolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Citron
- Färsk parmesanost
- Hackad bladpersilja
Om morötterna ser tråkiga ut i skalet, så skala de, men det är mycket nyttigare att behålla skalet på då det sitter massor av nyttigheter i just skalet.
Om det är grova morötter, så dela de på längden till lagom tjocklek. De ska inte vara för tunna, för då kommer de att brännas på grillen.
Blanda morötterna med olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Lägg nu morötterna på grillen på låg värme. Om du grillar med kol, så lägg de indirekt, dvs lite vid sidan av glödbädden.
Vänd på de lite då och då och grilla tills det att de har fått vacker färg och är al dente, dvs att det finns en liten "kärna" i mitten med lite tuggmotstånd. Dock inte knaprigt hård.
Lägg upp de på ett serveringsfat, pressa citron (gärna grillad) över, strö riven parmesanost och hackad persilja över. Toppa med lite flingsalt och servera direkt.