Grönsakstimbal
Grönsakstimbaler kan du ha som tillbehör till en köttbit, eller bara som en del på en buffé. Funkar att äta både varma eller kalla. Kan varieras massor!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time35 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 150 g Palsternacka
- 100 g Morot
- 150 g Broccoli
- 50 g Purjolök
- 1 tsk Torkad timjan
- 50 g Smör
- 2 dl Grädde
- 150 g Västerbottensost
- 3 ägg
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.
Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.
Fördela "smeten" i formen.
Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.
Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen.
Servera direkt med vad du nu skall ha till.