Go Back
+ servings
Bakade muffins med broccoli och ost i en muffinsform, gyllenbruna och luftiga.
Print
4 av 25 röster

Grönsakstimbal

Grönsakstimbaler kan du ha som tillbehör till en köttbit, eller bara som en del på en buffé. Funkar att äta både varma eller kalla. Kan varieras massor!
Förberedelser15 minuter
Active Time35 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 150 g Palsternacka
  • 100 g Morot
  • 150 g Broccoli
  • 50 g Purjolök
  • 1 tsk Torkad timjan
  • 50 g Smör
  • 2 dl Grädde
  • 150 g Västerbottensost
  • 3 ägg
  • Örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.
  • Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.
    Blandning av riven kål, äpplen, morötter och broccoli i en skål med en sked.
  • Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.
  • Fördela "smeten" i formen.
  • Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.
  • Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen. Servera direkt med vad du nu skall ha till.
    Grillad köttbit serverad med grönsaker och en gul bakad rätt på en tallrik.