Go Back
+ servings
Ett bröd med sesamfrön och linfrön på ytan, bakat i en form.
Print
3,67 av 6 röster

Grova baguetter

Riktigt goda och mättande grova baguetter som får en krispig yta. Perfekta för dig som äter lchf eller keto. Mindre kolhydrater och utan spannmål.
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 70 g Mandelmjöl
  • 30 g Linfrön
  • 40 g Sesammjöl
  • 30 g Pumpafrön (malda)
  • 1 tsk Xanthangummi
  • 5 msk Fiberhusk
  • 3 msk Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Sukrin Gold
  • 4 dl Kokande vatten
  • 3 Äggvitor
  • 1 Äggula till pensling
  • Sesamfrön att toppa med

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 170 grader, över/undervärme.
  • Blanda alla de torra ingredienserna.
  • Blanda ner äggvitan i de torra ingredienserna.
  • Vispa nu allt med elvisp samtidigt som du tillsätter det kokande vattnet och äppelcidervinägern.
  • När du har fått en deg av det hela så kan du ta upp degen och knåda den lite med händerna.
  • Dela upp degen i fyra lika stora bitar och gör avlånga baguetter av dem. Om du vill så kan du även göra frallor, då kan du göra ungefär 8 stycken. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda äggulan med en liten skvätt vatten och pensla bröden. Strö lite sesamfrön på toppen.
  • Grädda på nedre valsen i cirka 50-60 minuter.
  • Ta ut och låt svalna lite på galler. Servera sedan eller frys in till senare.
    Fyra fullkornsbröd med sesamfrön på en rutad kökshandduk, ett bröd är skuret på mitten.