Go Back
+ servings
Skivor av halstrad tonfisk på en svart tallrik med sojasås och jalapeños.
Print
Inga röster än

Halstrad tonfisk med sojadressing

En snabb och lyxig förrätt med mycket smaker. Lite hetta, sälta och umami som gör rätten komplett.
Total tid15 minuter
Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Lunch, Smårätter
Kök: Asiatiskt
Keyword: amouse bouche, enkla förrätter, gott med tonfisk
Yield: 2 portioner
Author: LC AVENUE

Materials

  • 2 bitar tonfisk
  • 1 dl sesamfrön blandade svarta och vita
  • 1 st jalapeno skivad
  • 4 msk soja glutenfri, till exempel tamarisoja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk chiliolja
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Blanda ihop soja, sesamolja och chiliolja till en dressing och ställ i kyl.
  • Lägg sesamfröna på en tallrik.
  • Pensla tonfisken med lite sesamolja.
  • Salta och peppra tonfisken runtom och vänd den sedan i sesamfröna.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olivolja.
  • Stek fisken snabbt på båda sidor, cirka 30 sekunder så att den fortfarande är fint röd inne.
  • Servera med skivad jalapeno och sojasås.