Halstrad tonfisk med sojadressing
En snabb och lyxig förrätt med mycket smaker. Lite hetta, sälta och umami som gör rätten komplett.
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Lunch, Smårätter
Kök: Asiatiskt
Keyword: amouse bouche, enkla förrätter, gott med tonfisk
Yield: 2 portioner
Author: LC AVENUE
- 2 bitar tonfisk
- 1 dl sesamfrön blandade svarta och vita
- 1 st jalapeno skivad
- 4 msk soja glutenfri, till exempel tamarisoja
- 1 tsk sesamolja
- 2 tsk chiliolja
- Salt och peppar
Blanda ihop soja, sesamolja och chiliolja till en dressing och ställ i kyl.
Lägg sesamfröna på en tallrik.
Pensla tonfisken med lite sesamolja.
Salta och peppra tonfisken runtom och vänd den sedan i sesamfröna.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja.
Stek fisken snabbt på båda sidor, cirka 30 sekunder så att den fortfarande är fint röd inne.
Servera med skivad jalapeno och sojasås.