Go Back
+ servings
En tallrik med kycklinglår i sås, serverad med kål på sidan.
Skriv ut
Inga röster än

Indisk spenatsås

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling. Passar dig som äter LCHF/lågkolhydratkost.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Författare: Amonazon

Materials

Kryddor

  • 1 st hackad gul lök
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 6-7 cm tomatpuré från tub
  • 2 msk smör

Såsen

  • 1 burk kokosgrädde
  • 2 tsk limesaft
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
  • 6 bitar fryst spenat

Protein

  • Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Instruktioner

  • Fräs ihop kryddorna i smör några minuter
  • Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.
  • Puttra tills såsen börjar tjockna
  • Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.
  • Servera med t.ex blomkålsris och sallad.