Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Inga röster än
Indisk spenatsås
En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling. Passar dig som äter LCHF/lågkolhydratkost.
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Såser & röror
Yield:
4
Författare:
Amonazon
Materials
Kryddor
1
st
hackad gul lök
2
tsk
garam masala
1
tsk
chilipulver
2
tsk
gurkmeja
1
tsk
malen koriander
0,5
tsk
cayennepeppar
1
tsk
salt
6-7
cm
tomatpuré från tub
2
msk
smör
Såsen
1
burk
kokosgrädde
2
tsk
limesaft
2
tsk
riven ingefära
1
näve
hela kardemummakapslar (valbart)
6
bitar
fryst spenat
Protein
Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor
Instruktioner
Fräs ihop kryddorna i smör några minuter
Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.
Puttra tills såsen börjar tjockna
Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.
Servera med t.ex blomkålsris och sallad.