Jättegoda medelhavsbiffar
Dessa medelhavsbiffar är otroligt goda köttfärsbiffar som ligger och simmar i en krämig och smakfull sås. Underbar lchf-mat som passar alla i hela familjen!
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Färsbiffarna
- 800 g Blandfärs
- 125 g Mozzarellaost (hel bit)
- 0,75 dl Hackade soltorkade tomater
- 2 Vitlöksklyftor
- 0,5 -1 dl färsk hackad basilika
- 1 ägg
- 1 dl Grädde
- 2 msk Kalvfond
- salt
- nymalen svartpeppar
Såsen
- 400 g Finkrossade tomater
- 3 - 4 dl grädde
- 1 msk Kalvfond
- 50 g Färskost
- Färsk basilika att toppa med.
Färsbiffarna
Börja med att strimla/hacka osten.
Riv vitlöken.
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn färs.
Smaka av genom att göra ett litet stekprov och justera salt och peppar om det behövs.
Forma biffar i den storlek som du önskar.
Bryn biffarna i en stor stekpanna tills de får en fin färg.
Såsen
Häll på alla ingredienser för såsen över biffarna. Blanda runt så allt blandas.
Låt stå och puttra tills såsen har fått en lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Toppa med lite färsk basilika och servera direkt.