Go Back
+ servings
Köttbullar i en krämig sås med färsk basilika på toppen.
Print
4,59 av 12 röster

Jättegoda medelhavsbiffar

Dessa medelhavsbiffar är otroligt goda köttfärsbiffar som ligger och simmar i en krämig och smakfull sås. Underbar lchf-mat som passar alla i hela familjen!
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Färsbiffarna

  • 800 g Blandfärs
  • 125 g Mozzarellaost (hel bit)
  • 0,75 dl Hackade soltorkade tomater
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 0,5 -1 dl färsk hackad basilika
  • 1 ägg
  • 1 dl Grädde
  • 2 msk Kalvfond
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Såsen

  • 400 g Finkrossade tomater
  • 3 - 4 dl grädde
  • 1 msk Kalvfond
  • 50 g Färskost
  • Färsk basilika att toppa med.

Instruktioner

Färsbiffarna

  • Börja med att strimla/hacka osten. Riv vitlöken.
  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn färs. Smaka av genom att göra ett litet stekprov och justera salt och peppar om det behövs.
  • Forma biffar i den storlek som du önskar.
  • Bryn biffarna i en stor stekpanna tills de får en fin färg.

Såsen

  • Häll på alla ingredienser för såsen över biffarna. Blanda runt så allt blandas.
  • Låt stå och puttra tills såsen har fått en lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med lite färsk basilika och servera direkt.