Go Back
+ servings
En vitkålsgratäng med skivor av skinka och smält ost på toppen i en ugnsform.
Print
3,45 av 18 röster

Johans vitkålsgratäng

Johans vitkålsgratäng är ett ypperligt alternativ till vanlig potatisgratäng om du äter lchf/lågkolhydratskost. Supergott tillbehör som passar till mycket.
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Tillbehör
Yield: 3
Author: Johan

Materials

  • 500 g Vitkål
  • 1 st Lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 5 dl Grädde
  • 1 msk Italiensk salladskrydda
  • 200 g Parmesanost
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Ev skivade tomater eller någon annan grönsak

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 220 g.
  • Stek vitkål, vitlök och löken mjuk i smör.
  • Häll i grädden och kryddorna. Låt småputtra en stund (ska börja bli simmig).
  • Blanda i den rivna osten och häll ner det i en ugnsform och hyvla eller riv ost över. Garnera med skivad tomat. In i ugnen i ca 30 minuter. Osten ska få lite färg och gratängen ska stanna något.