Go Back
+ servings
En ugnsgratäng med kassler och broccoli, täckt med smält ost i en röd form.
Print
4,70 av 13 röster

Kassler och broccoligratäng

En riktigt god och lättlagad kassler och broccoligratäng med få ingredienser som du snabbt svänger ihop. Supergott lchfrecept!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Färsk broccoli
  • 1 Gul lök
  • 500 g Kassler
  • 2 dl Smetana
  • 3 dl Grädde
  • 2 dl Riven ost
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Riven ost att toppa med.
  • Smör att steka i.

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).
  • Skär broccolin i mindre buketter. Glöm inte bort att använda stammen med. Den kan du skala bort det yttersta skalet på och sedan slanta ner.
  • Förväll broccolin i kokande vatten. 3-4 minuter ungefär. (beroende på storlek)
  • Häll av vattnet och lägg broccolin i en ugnsfast form.
    Röd ugnsform fylld med färsk broccoli i olika storlekar.
  • Hacka löken och skär ner kasslern i lagom bitar. Du kan strimla eller tärna den.
  • Fräs lök och kassler i lite smör.
  • Tillsätt grädde och smetana. Smaksätt med lite örtsalt och peppar. Låt allt koka upp och sänk värmen så att såsen får puttra i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt 2 deciliter riven ost och rör runt så att osten får smälta.
  • Häll nu såsen över broccolin och toppa med ytterligare lite riven ost.
    En maträtt med kassler och broccoli täckt av en krämig sås i en röd ugnsform.
  • Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.
  • Ta ut och servera direkt.
    En tallrik med kassler och broccoligratäng täckt av sås.