Go Back
+ servings
Skål med keso toppad med bärsås och en sked som vilar på kanten.
Print
5 av 1 röst

Keso a'la Malta

Förberedelser5 minuter
Active Time2 minuter
Total tid7 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 dl Keso
  • 2 dl Grädde 40%
  • 1 dl Valnötter (hackade)
  • 1 krm Äkta vaniljpulver

Instruktioner

  • Börja med att mosa keson lite med en gaffel så att keson blir i lite mindre bitar.
  • Blanda ihop keson med vaniljpulver och valnötter.
  • Vispa grädden. Den skall inte vara för hårt vispad dock.
  • Vänd ner kesoröran i grädden.
  • Ställ kallt någon minst en timme för att få ut smaken av vaniljen.
  • Lägg upp i glas eller djup tallrik och häll lite hemlagad drottningsås över.