Go Back
+ servings
En hög av kesobröd med rosmarin och vitlök på en träskärbräda.
Print
5 av 2 röster

Kesobröd med rosmarin och vitlök

Förberedelser10 minuter
Active Time13 minuter
Total tid23 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g keso
  • 6 st ägg
  • 8 msk mandelmjöl
  • 6 msk kokosmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk linfrön
  • 10 g vitlök
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 3 msk sesamfrön

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.
  • Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.
  • Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.
  • När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.