Go Back
+ servings
En sked med kött och grönsaker från en gryta med buljong.
Skriv ut
3,41 av 22 röster

Kinesisk biff- och grönsaksgryta

En kinesisk biff- och grönsaksgryta som har lite sting i sig och hämtar influenser från klassiska biff med bambuskott. Dock är denna helt lchfvänlig.
Förberedelser3 timmar
Active Time20 minuter
Total tid3 timmar 20 minuter
Måltid: Grytor, Kött
Yield: 4
Författare: Lari Salminen

Materials

Mörning

  • 1 tsk Bikarbonat

Marinad

  • 1 msk Riven färsk ingefära
  • 3 msk Tamarisoja
  • 1 msk Riven/hackad vitlök
  • 2 msk Arrowrot
  • 2 tsk Srirachasås

Övriga ingredienser

  • 500 g Strimlat nötkött
  • 100 g Purjolök, strimlad
  • 100 g Gul lök, skivad
  • 100 g Morot, i strimlor
  • 200 g Bambuskott, strimlade
  • 200 g Broccoli ( i mindre buketter)
  • 100 g Färska champinjoner, skivade (valfritt men jäkligt gott)
  • 4 dl Vatten
  • 3 msk Tamarisoja
  • nymalen svartpeppar
  • 5 msk Sesamolja
  • 1 msk arrowrot + 0,5 dl vatten

Instruktioner

Mörning av köttet

  • Om du inte har väldigt mört kött, så blanda ihop det strimlade köttet med bikarbonaten och blanda runt ordentligt så att allt kött får kontakt med bikarbonaten. Låt stå upp till 30 minuter.
  • Skölj av köttet snabbt i vatten så att du får bort bikarbonaten.

Marinering

  • Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål och slå det över köttet. Blanda runt ordentligt i köttet så att allt kött blir marinerat, använd med fördel händerna.
  • Sätt plast på bunken och ställ in den i kylen. Absolut minst i två timmar, men gärna över natten om du har tid.

Tillagning

  • Ta fram köttet en stund innan du ska börja laga maten.
  • Ta en stor stekpanna, gärna med någon typ av nonstickbehandling.
  • Bryn köttet i cirka hälften av sesamoljan.
  • Dra köttet åt sidan och häll på vattnet och låt det stå och dra ur alla smaker.
  • Ta fram en ny stekpanna eller gryta och fräs grönsakerna i resten av sesamoljan. Det ska bara mjukna lite och bli glansigt.
  • Blanda ihop grönsakerna med köttet.
  • Häll i tamarisoja, krydda med svartpeppar och låt allt koka upp och puttra cirka 6-8 minuter.
  • Blanda ihop arrowrot med vatten och häll redningen i grytan och rör om. Låt puttra ett par minuter till.
  • Smaka av och krydda eventuellt med mera soja, sriracha och peppar. Servera direkt som det är eller med blomkålsris.
    En köttgryta med broccoli, morötter, lök och paprika i en metallkastrull.