Go Back
+ servings
Kokos- och limepannacotta i en glasskål med en hallon och limezest på toppen.
Print
Inga röster än

Kokos och limepannacotta

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Lättlagat, Sötsaker
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk sötning
  • 1 tsk pressad lime
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 1 st gelatinblad

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.
  • Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.
  • Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.
  • Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.
  • Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.