Go Back
+ portioner
Print
4 av 4 röster

Köttfärs- och blomkålspanna

Ett otroligt enkelt och gott recept på snabblagad mat för hela familjen!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Keyword: allt i samma panna, lättlagat
Yield: 4 portioner
Author: Lari Salminen

Materials

  • 450 g blomkål
  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st paprika
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1-2 tsk örtsalt
  • 3 dl riven ost välj en ost du tycker om
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • Smör att steka i Eller någon typ av olja.

Instruktioner

  • Bryn köttfärsen i en stekpanna. Krydda med örtsalt, svartpeppar och vitlökspulver.
  • Hacka löken.
  • Skär ner blomkålen i önskad storlek. Jag själv gillar lite större bitar, men det går att skära ner det smått med om det är lättare att få barnen att äta. :)
  • Tärna paprikan.
  • När köttfärsen är färdigbrynt så tillsätter du lök och blomkål och låter det fräsa med tills det att blomkålen nästan är helt genomstekt och mjuk.
  • Tillsätt den tärnade paprikan och låt den fräsa med några minuter.
  • Smaka av och krydda på lite mer om du vill.
  • Strö den rivna osten ovanpå allt och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt det stå tills osten har smält.
  • Servera direkt!

Anteckning

Om du vill ha något lite såsigt till så kan jag varmt rekommendera att du servera en srirachamajonnäs eller varför inte lite tzatziki till!