Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater
En otroligt god och mättande köttfärs/tacopaj med lite tacosmaker. Ett härligt lager av ost dessutom. Servera med en god sallad så har du en toppenmåltid!
Förberedelser25 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Pajskalet
- 50 g Smör
- 3 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Sesammjöl
- 1 msk Fiberhusk
- 0,5 tsk salt
- 1 ägg
Fyllningen
- 500 g Köttfärs
- Ca. 4 msk tacokrydda
- 1,5 dl Riven parmesanost
- 1,5 dl Riven ost
- 3 ägg
- 2,5 dl Grädde
- 0,5 dl Smetana
- 1 dl Oliver
- 100 g Körsbärstomater
Pajskalet
Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en matberedare.
Tryck ut degen i en springform eller annan pajform du vill använda.
Ställ in i kylen cirka 30 min.
Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.
Ta ut och ställ åt sidan så länge.
Fyllningen
Bryn köttfärsen i lite smör.
Krydda med tacokrydda och häll på en skvätt vatten och låt det hela koka in under omrörning.
Blanda ihop ostarna och lägg i botten av pajskalet. Ja, du läste rätt, osten i botten.
Lägg på tacofärsen över.
Vispa ihop ägg, grädde och smetana. Häll detta över innehållet i pajen.
Ställ in pajen i ugnen på 225 grader och grädda den i 15 minuter.
Dela under tiden tomaterna och oliverna på hälften.
Ta ut pajen och fördela tomater och oliver jämnt över pajen.
Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.
Ta ut och servera med en god sallad till.
Tips på sallad att ha till