Go Back
+ servings
En gratinerad maträtt med körsbärstomater och oliver i en svart ugnsform.
Print
5 av 7 röster

Köttfärs/tacopaj med oliver och tomater

En otroligt god och mättande köttfärs/tacopaj med lite tacosmaker. Ett härligt lager av ost dessutom. Servera med en god sallad så har du en toppenmåltid!
Förberedelser25 minuter
Active Time30 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskalet

  • 50 g Smör
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Sesammjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg

Fyllningen

  • 500 g Köttfärs
  • Ca. 4 msk tacokrydda
  • 1,5 dl Riven parmesanost
  • 1,5 dl Riven ost
  • 3 ägg
  • 2,5 dl Grädde
  • 0,5 dl Smetana
  • 1 dl Oliver
  • 100 g Körsbärstomater

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna en matberedare.
  • Tryck ut degen i en springform eller annan pajform du vill använda.
  • Ställ in i kylen cirka 30 min.
  • Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.
  • Ta ut och ställ åt sidan så länge.

Fyllningen

  • Bryn köttfärsen i lite smör.
  • Krydda med tacokrydda och häll på en skvätt vatten och låt det hela koka in under omrörning.
  • Blanda ihop ostarna och lägg i botten av pajskalet. Ja, du läste rätt, osten i botten.
  • Lägg på tacofärsen över.
  • Vispa ihop ägg, grädde och smetana. Häll detta över innehållet i pajen.
  • Ställ in pajen i ugnen på 225 grader och grädda den i 15 minuter. Dela under tiden tomaterna och oliverna på hälften.
  • Ta ut pajen och fördela tomater och oliver jämnt över pajen. Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 10-15 minuter.
  • Ta ut och servera med en god sallad till.
    En skiva köttfärspaj med körsbärstomater och oliver på en tallrik, serverad med gräddfil.