Krämig rättikagratäng
En rättikagratäng är ett perfekt alternativ istället för potatisgratäng för dig som vill minska ner på kolhydraterna lite. Kanon om du äter lchf eller keto.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time1 timme t 10 minuter minuter
Total tid1 timme t 25 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Tillbehör
Yield: 3
Författare: Lari Salminen
- 500 g Rättika (skalad och skivad i tunna skivor)
- 2 Gula lökar
- 4 Vitlöksklyftor (hackade/rivna/pressade)
- 3 dl Smetana
- 3 dl Grädde
- 200 g Cream cheese
- Svartpeppar
- salt
- 3 dl Smakrik riven ost
Koka upp vatten, cirka 3 liter och salta det lätt.
Skala och skiva löken.
Blanda smetana, grädde, cream cheese, vitlök och salt och peppar i en bunke.
Lägg den skivade rättikan i det kokande vattnet i cirka 5 minuter.
Ta upp och låt rinna av.
Varva sedan rättika och lök i en ugnsfast form.
Häll över gräddblandningen och försök att fördela vätskan lite bland rättikan.
Strö den rivna osten över och ställ in i ugnen på 150 grader i cirka 60-75 minuter tills det att gratängen är krämig och fin.
Ta ut och servera med en bit kött.