Go Back
+ servings
Grillade köttfärsrullar serverade med sås, strimlad kål och en grönsallad.
Print
4,34 av 3 röster

Lagatochklarts magiska pepparrotsrullader i gräddsås

Förberedelser10 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Kött, Middagstips
Yield: 3
Author: Lagatochklart

Materials

  • 500 g Lövbiff

Fyllning

  • 1 dl riven pepparrot
  • 140 g Bacon
  • 2 msk dijonsenap
  • 200 g färskost
  • 1 st lök
  • salt och peppar

Sås

  • 2.5 dl grädde
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk soya glutenfri
  • 2 msk Oxfond eller kalvfond
  • 2 st vitlök pressad
  • sky från stekning
  • Salt och peppar

Instruktioner

Rulladerna

  • Hacka lök och bacon fint, blanda hacket i en bunke tillsammans med riven pepparrot, dijonsenap och färskost.
  • Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör & lite olja. Stek rulladerna tills de får fin färg (spara stekskyn till såsen . Gör såsen.

Såsen

  • Koka upp grädden tillsammans med creme fraichen. Tillsätt resterande ingredienser. Låt koka i 20 minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Lägg rulladerna i en ugnsfast form och häll över såsen. Gratinera i ugn på 170 gr cirka 35-40 min beroende ugn. Servera med smörstekt vitkål