Go Back
+ servings
En ugnsbakad rätt med rödkål och grönsaker, toppad med hackade örter.
Print
3,67 av 12 röster

Långbakad kål

Långbakad kål är ett riktigt gott sätt att tillaga kål av olika slag utan att man måste lägga ner så mycket energi på det. Jättegott tillbehör till kött!
Förberedelser15 minuter
Active Time6 timmar
Total tid6 timmar 15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Kål
  • 300 g Lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 0,5 dl Olivolja
  • 150 g Smör
  • 2 dl Köttfond/buljong
  • Salt och peppar
  • 1 Rosmarinkvist

Instruktioner

  • Skär bort stammen på kålen. Skär kålen i ganska så stora bitar. Skär löken i ganska stora bitar med. Skiva vitlöken. Lägg allt i en stor ugnsfast form och salta och peppra.
  • Ringla olivolja jämnt över kålen. Hyvla smöret och fördela över kålen och lägg rosmarinen uppe på. Packa in formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen på 130 grader.
    En skål med rödkål, grön lök och skivor av ost, dekorerad med en kvist rosmarin.
  • När det gått 3 timmar tar du ut formen och häller över fonden och blandar runt. Passa även på att smaka av så du har en bra saltnivå. Ställ in formen i ugnen igen fast utan folie i ytterligare 3 timmar. Vänd lite i den varje timme.