Go Back
+ servings
En portion grillad kyckling med svampsås, serverad med broccoli och paprika på en blå tallrik.
Print
4,63 av 16 röster

Långkokta kotletter i champinjonsås

Dessa långkokta kotletterna blir helt magiskt goda och möra. När dom får ligga och gotta till sig i såsen så blir det maffiga smaker!
Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kotletter
  • 300 g Färska champinjoner
  • 200 g Lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1,5 dl Torrt vitt vin
  • 6 dl Grädde
  • 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 2 tsk Timjan
  • 1 dl Smetana
  • 2 msk Tamarisoja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Ta fram en stor stekpanna med höga kanter. Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra. Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.
    Fläskkotletter som steks i en metallstekpanna med gyllenbrun yta.
  • Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken. Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.
    Blandning av stekta svampar och lök i en metallpanna med kryddor.
  • Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
  • Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme. Vänd på kotletterna lite då och då.
    Krämsvampstuvning med svamp och persilja i en metallpanna.
  • När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera. Smaka av med salt och peppar.
    En skål med svampgryta i gräddsås, med en sked som lyfter upp svampbitar.