Långkokta kotletter i champinjonsås
Dessa långkokta kotletterna blir helt magiskt goda och möra. När dom får ligga och gotta till sig i såsen så blir det maffiga smaker!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 15 minuter minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Kotletter
- 300 g Färska champinjoner
- 200 g Lök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1,5 dl Torrt vitt vin
- 6 dl Grädde
- 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 2 tsk Timjan
- 1 dl Smetana
- 2 msk Tamarisoja
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Ta fram en stor stekpanna med höga kanter.
Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra.
Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.
Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.
Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme.
Vänd på kotletterna lite då och då.
När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera.
Smaka av med salt och peppar.