Go Back
+ servings
En sked med kyckling i grön sås, spenat och tomater i en stekpanna.
Print
4,80 av 5 röster

LCHF-arkivets goda smörkyckling

Denna goda smörkyckling är en riktigt god rätt med tomat, spenat och västerbottensost som smaksättare. Ett grymt gott recept som passar lchf riktigt bra.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kyckling
  • 3 msk Olivolja till stekning
  • 150 g Smör
  • 8 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 250 g Frusen bladspenat
  • 2,5 dl Grädde
  • 1 dl Smetana
  • 200 g Västerbottensost
  • 25 Cocktailtomater, halverade
  • 3 msk Hackad gräslök
  • 3 msk Hackad bladpersilja

Förslag på tillbehör

  • Grönsakstimbal
  • Ugnsstekt blomkål och broccoli
  • LCHF-duchesse

Instruktioner

  • Bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra. När du har bryt den runt om så lyfter du bort kycklingen från stekpannan och lägger på en tallrik.
    Stekta kycklingvingar i en panna med gyllenbrun yta och kryddor.
  • Lägg i smöret i samma stekpanna, gör inte rent den mellan.
  • Lägg i vitlöken och bryn den i smöret.
  • Lägg i spenaten och låt den fräsa med en stund.
  • Slå på grädde och smetana och låt allt puttra några minuter.
  • Tillsätt kycklingen, den rivna osten och tomaterna. Blanda ihop och låt allt stå och puttra i cirka 10 minuter.
  • Tillsätt örterna mot slutet och smaka av med salt och peppar. Troligtvis behövs inte något salt, men det beror på vilken ost du använder.
  • Servera direkt och njut!
    En gryta med kyckling, spenat, grädde och tomater i en metallpanna.