LCHF-arkivets goda smörkyckling
Denna goda smörkyckling är en riktigt god rätt med tomat, spenat och västerbottensost som smaksättare. Ett grymt gott recept som passar lchf riktigt bra.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Kyckling
- 3 msk Olivolja till stekning
- 150 g Smör
- 8 st Vitlöksklyftor, hackade
- 250 g Frusen bladspenat
- 2,5 dl Grädde
- 1 dl Smetana
- 200 g Västerbottensost
- 25 Cocktailtomater, halverade
- 3 msk Hackad gräslök
- 3 msk Hackad bladpersilja
Förslag på tillbehör
- Grönsakstimbal
- Ugnsstekt blomkål och broccoli
- LCHF-duchesse
Bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra.
När du har bryt den runt om så lyfter du bort kycklingen från stekpannan och lägger på en tallrik.
Lägg i smöret i samma stekpanna, gör inte rent den mellan.
Lägg i vitlöken och bryn den i smöret.
Lägg i spenaten och låt den fräsa med en stund.
Slå på grädde och smetana och låt allt puttra några minuter.
Tillsätt kycklingen, den rivna osten och tomaterna.
Blanda ihop och låt allt stå och puttra i cirka 10 minuter.
Tillsätt örterna mot slutet och smaka av med salt och peppar. Troligtvis behövs inte något salt, men det beror på vilken ost du använder.
Servera direkt och njut!