Go Back
+ servings
Friterade fiskbitar med ketchup och majonnäs på en tallrik med salladsblad.
Print
5 av 3 röster

LCHF Empanadas

Förberedelser30 minuter
Active Time15 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Pizza, Snacks & tilltugg
Yield: 6
Author: Amonazon

Materials

Deg

  • 300 g Riven mozzarella
  • 1 st Stort ägg
  • 150 g Mandelmjöl
  • 1 tsk Rågad tsk bakpulver
  • ½ tsk Vitlökspulver

Förslag på fyllning

  • Stekt kryddad köttfärs/kycklingfärs
  • Stekt innehåll av färsk korv typ chorizo
  • Ost och skinka
  • Stekt svamp
  • 1 Vispat ägg till pensling

Instruktioner

Deg steg 1

  • OBS! Mozzarellan ska vara den torra sorten som man kan riva själv eller färdigriven på påse, inte de runda bollarna som ligger i vätska. Mikra mozzarellaosten på 500W i 30 sek intervaller ca 4-5 ggr, rör med en slickepott mellan varven. När osten smält men inte urvattnats är det klart. Knåda in ägget i osten med en slickepott.
    En röd skål med en blandning av ägg och andra ingredienser, med en spatula i skålen.

Deg steg 2

  • Knåda in de torra ingredienserna i ostsmeten med händerna. Knåda länge tills degen inte är trådig av osten längre, jag brukar knåda i ca 10 minuter. Om degen svalnat och blivit svår att hantera kan man mikra på låg värme en liten stund så blir den mjuk igen.
    Fyra bitar av en degklump placerade på en röd tallrik.

Empanadas steg 1

  • Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Skär ut rundlar, jag fick ut 6 stora och 7 mindre.
    Kakdeg med två cirkulära formar av kakor på ett bakplåtspapper.

Empanadas steg 2

  • Lägg valfri fyllning på varje rundel, jag hade välkryddad stekt köttfärs. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
    En plastbehållare med en majsbaserad skål fylld med köttfärs och sås.

Empanadas steg 3

  • Vik halva rundeln deg över fyllningen och kläm ihop med fingrarna eller en gaffel. (Jag använder plastformar för ravioli.)
    En halv måneformad deg med krimpad kant på ett bakplåtspapper.

Fritera

  • Fritera empanadas i olja i 175 grader ca 1 minut per sida tills gyllenbruna och frasiga.
    Friterad degbit som bubblar i het olja i en gjutjärnspanna.

Servera

  • Servera dina empanadas med sallad och en god kall sås att dippa i, t.ex tomatsalsa, tzatziki, majonnäs eller aioli.
    Friterade empanadas med köttfyllning på en tallrik, serverade med sås, sallad och gurka.