OBS! Mozzarellan ska vara den torra sorten som man kan riva själv eller färdigriven på påse, inte de runda bollarna som ligger i vätska.
Mikra mozzarellaosten på 500W i 30 sek intervaller ca 4-5 ggr, rör med en slickepott mellan varven.
När osten smält men inte urvattnats är det klart.
Knåda in ägget i osten med en slickepott.
Deg steg 2
Knåda in de torra ingredienserna i ostsmeten med händerna.
Knåda länge tills degen inte är trådig av osten längre, jag brukar knåda i ca 10 minuter.
Om degen svalnat och blivit svår att hantera kan man mikra på låg värme en liten stund så blir den mjuk igen.
Empanadas steg 1
Kavla ut degen mellan bakplåtspapper.
Skär ut rundlar, jag fick ut 6 stora och 7 mindre.
Empanadas steg 2
Lägg valfri fyllning på varje rundel, jag hade välkryddad stekt köttfärs.
Pensla kanterna med uppvispat ägg.
Empanadas steg 3
Vik halva rundeln deg över fyllningen och kläm ihop med fingrarna eller en gaffel.
(Jag använder plastformar för ravioli.)
Fritera
Fritera empanadas i olja i 175 grader ca 1 minut per sida tills gyllenbruna och frasiga.
Servera
Servera dina empanadas med sallad och en god kall sås att dippa i, t.ex tomatsalsa, tzatziki, majonnäs eller aioli.