Go Back
+ servings
En tallrik med köttgryta serverad på potatismos, med en krämig sås och bitar av kött.
Print
Inga röster än

Levergryta

Ett riktigt enkelt och gott recept på levergryta som funkar toppen för dig som äter lchf eller keto. Få ingredienser men massor av goda smaker!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 500 g Lever
  • 150 g Champinjoner
  • 1 st Paket bacon
  • 1 msk Kalvfond
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 tsk Tamarisoja
  • 1 st Gul lök
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skär upp levern, hacka löken och strimla baconet.
  • Skiva champinjonerna.
  • Fräs champinjonerna i lite smör i en stekpanna med hög kant. Lägg dom i en skål tills vidare.
  • Bryn levern, baconet och löken i samma panna med lite nytt smör.
  • Tillsätt champinjonerna.
  • I med crème fraiche, kalvfond och soja och låt allt koka ihop till lagom simmig konsistens.
  • Jag serverade med lättstött kokt blomkål. Lite lingon passar jättebra till dessutom.