Go Back
+ servings
LCHF-köttfärslimpa med grönsaker på en tallrik, serverad med sås.
Print
Inga röster än

Lisas saftiga LCHF köttbullar

Förberedelser40 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Julrecept, Kött
Yield: 6
Author: Lisas LCHF

Materials

  • 1000 g Blandfärs
  • 500 g Fläskfärs
  • 2 st ägg
  • 1 dl Vispgrädde
  • 1 krm Kryddpeppar, malen
  • 2 krm salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 krm Paprikapulver
  • 1 st Gul lök
  • 3 msk Smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken i ca 3x5 mm bitar och stek mjuka i smör. Låt svalna medan du blandras ihop de andra ingredienserna, blanda sist i löken.
  • Rulla bollar stora som golfbollar eller något mindre. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Ställ in plåten mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna något. Plocka upp köttbullarna genom att dra med en mat kniv runt kanten där det är fast.
  • Stek köttbullarna snabbt på hög värme i rikligt med smör för att få fin yta. Servera med tex broccoli och gräddsås som kan göras av skyn i stekpannan.