Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
5
av 1 röst
Lolas favoritbröd
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
1
timme
t
20
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
35
minuter
minuter
Måltid:
Bröd & kex
Yield:
10
Författare:
Lari Salminen
Materials
250
g
kesella
100
g
mandel (hel)
50
g
nötter
50
g
sesamfrön
2
msk
fiberhusk
1,5
tsk
salt
2
tsk
bakpulver
2
msk
vätska (vatten/rom/whisky)
100
g
mandel (grovhackad)
1
msk
brödkrydda
2
msk
pumpakärnor
6
st
ägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och kesella.
Mal nötterna till ett fint mjöl (inte de hackade mandlarna). Blanda ihop dem med de andra torra ingredienserna förutom pumpafröna.
Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar i äggvispet och tillsätt även vätskan.
Låt smeten svälla i 10 minuter.
Häll upp smeten i en smord avlång brödform
Strö över pumpafröna och ställ in nederst i ugnen.
Grädda i cirka 80 minuter.
Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar i botten av det.
Låt svalna på ett galler under handduk.