Go Back
+ servings
Ett bröd med frön skuret i skivor, serverat med smör och ost på en svart skärbräda.
Skriv ut
5 av 1 röst

Lolas favoritbröd

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme 20 minuter
Total tid1 timme 35 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Författare: Lari Salminen

Materials

  • 250 g kesella
  • 100 g mandel (hel)
  • 50 g nötter
  • 50 g sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vätska (vatten/rom/whisky)
  • 100 g mandel (grovhackad)
  • 1 msk brödkrydda
  • 2 msk pumpakärnor
  • 6 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop ägg och kesella.
  • Mal nötterna till ett fint mjöl (inte de hackade mandlarna). Blanda ihop dem med de andra torra ingredienserna förutom pumpafröna.
  • Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar i äggvispet och tillsätt även vätskan.
  • Låt smeten svälla i 10 minuter.
  • Häll upp smeten i en smord avlång brödform
  • Strö över pumpafröna och ställ in nederst i ugnen.
  • Grädda i cirka 80 minuter.
  • Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar i botten av det.
  • Låt svalna på ett galler under handduk.