Go Back
+ servings
En bit tjockpannkaka med hallonsylt och vispad grädde på en vit tallrik.
Print
4,67 av 6 röster

Lollos LCHF-tjockpannkaka

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Frukost, Lättlagat, Snabbmat, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 25 g smör
  • 4 msk Grädde
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 4 msk fiberhusk

Instruktioner

  • Smält smöret i en stor stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  • Vispa äggen för hand någon minut. Behöver inte bli speciellt pösigt.
  • Blanda i de andra ingredienserna i äggen (glöm inte det smälta smöret). Låt stå och svälla cirka fem minuter.
  • Lägg smeten i en varm stekpanna med en klick smör i och bred ut smeten med en slickepott så den täcker hela stekpannan.
  • Stek på medelhög värme några minuter och vänd den sedan och stek den lite på andra sidan. Känn med en gaffel om den är färdig. Torr gaffel = Klar.
  • Lägg upp och skär i bitar och servera direkt.