Malins kanelbullar
Malins kanelbullar är supergoda kanelbullar som är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto. Perfekt för dig som vill äta en god bulle till fikat.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Author: @sockerfrittsaklart
Bulldegen
- 2 dl Mandelmjöl
- 2,5 dl Havrefiber
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 msk Kardemumma, malen
- 1 dl Sukrin gold
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Xantangummi
- 1 nypa salt
- 50 g Smör
- 0,5 dl Crème fraiche
- 4 st ägg
Fyllning
- 25 g Smör
- 1,5 dl Mandelsmör
- 1 dl Sukrin gold
- 1 msk Kardemumma, malen
- 2 tsk Kanel, malen
- 8 droppar Vaniljdroppar
Bulldegen
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
I en annan bunke blandar du ihop ägg, smör och crème fraiche.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen till en deg, blir degen för klibbig ta lite mer havrefiber.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
Montering
Bred fyllningen på den utkavlade degen.
Skär i 10 skivor och lägg i bullformar och sen i en bullplåt.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över lite sukrin gold.
In i ugnen på på 200 grader i ca 15 minuter.
Ta ut och låt de svalna på galler under en bakduk.
-