Go Back
En hög av kanelbullar i blå pappersformar på en träskiva med en kavel i bakgrunden.
Print
4 av 1 röst

Malins kanelbullar

Malins kanelbullar är supergoda kanelbullar som är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto. Perfekt för dig som vill äta en god bulle till fikat.
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

Bulldegen

  • 2 dl Mandelmjöl
  • 2,5 dl Havrefiber
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 msk Kardemumma, malen
  • 1 dl Sukrin gold
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Xantangummi
  • 1 nypa salt
  • 50 g Smör
  • 0,5 dl Crème fraiche
  • 4 st ägg

Fyllning

  • 25 g Smör
  • 1,5 dl Mandelsmör
  • 1 dl Sukrin gold
  • 1 msk Kardemumma, malen
  • 2 tsk Kanel, malen
  • 8 droppar Vaniljdroppar

Instruktioner

Bulldegen

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • I en annan bunke blandar du ihop ägg, smör och crème fraiche.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen till en deg, blir degen för klibbig ta lite mer havrefiber.
  • Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper.

Fyllningen

  • Vispa ihop alla ingredienserna.

Montering

  • Bred fyllningen på den utkavlade degen.
    En kaka med chokladfyllning på ett bakplåtspapper.
  • Skär i 10 skivor och lägg i bullformar och sen i en bullplåt.
    Muffins med kanel och socker i en muffinsplåt, med pappersformar.
  • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över lite sukrin gold. In i ugnen på på 200 grader i ca 15 minuter.
  • Ta ut och låt de svalna på galler under en bakduk.
    En person håller en kanelbulle i en blå pappersform med flera kanelbullar i bakgrunden.
  • En kanelbulle bakad i muffinsform med gyllenbrun yta och en lätt sprucken topp.