Go Back
+ servings
Grillad kyckling på spett med broccoli och en klick sås på en tallrik med blommönster.
Print
Inga röster än

Marinerade grillskivor med gratinerad broccoli och aioli

Förberedelser40 minuter
Active Time20 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Grillat, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lowcarbvarjedag

Materials

Grillskivor

  • 800 g Fläskkotlett Eller karré i tunna skivor
  • 1 dl Rapsolja
  • 2 tsk Rökarom
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 st Pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl Soja

Broccoli

  • 800 g Broccoli
  • 200 g Riven ost

Aioli

  • 3 dl Majonnäs
  • 2 st Pressade vitlöksklyftor

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet I dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Förslut påsarna och gnid runt lite så att marinaden kommer åt överallt. Låt stå i kylen i 2 dygn.

Broccoli

  • Koka broccoli i några minuter och låt sedan rinna av ordentligt.
  • Lägg ut broccolin på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och grädda i ugnen på 200 graden i 10-15 minuter.

Aioli

  • Blanda alla ingredienser till aioli och låt stå kallt en stund innan servering.

Köttet

  • Grilla köttet och pensla på marinaden under tiden. Grilla inte för länge, då blir de torrt.