Go Back
+ servings
Skivor av bruna och gula bakverk placerade på ett vitt papper.
Print
4,12 av 9 röster

Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

Mejerfri saffranskaka eller mjuk pepparkaka beroende på vad du är sugen på. Bägge varianterna fungerar. Naturligt glutenfritt och LCHF!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Mejerifritt, Sötsaker
Yield: 10
Author: @lchfchristine

Materials

  • 3 st ägg
  • 75 g smör Eller kokosolja för 100% mejerfifritt.
  • 6 msk kokosmjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl sötning
  • 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Smält smöret/kokosolja.
  • Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen
  • Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min
  • Låt svalna