Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka
Mejerfri saffranskaka eller mjuk pepparkaka beroende på vad du är sugen på. Bägge varianterna fungerar. Naturligt glutenfritt och LCHF!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Mejerifritt, Sötsaker
Yield: 10
Author: @lchfchristine
- 3 st ägg
- 75 g smör Eller kokosolja för 100% mejerfifritt.
- 6 msk kokosmjöl
- 0,5 dl vatten
- 1 tsk bakpulver
- 0,75 dl sötning
- 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)
Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret/kokosolja.
Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen
Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min
Låt svalna