Mjuk pepparkaka
En mjuk pepparkaka som är anpassad till dig som äter LCHF. Inte ska vi behöva stå över goda julbakverk bara för att vi vill hålla blodsockret på bra nivå.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 150 g Smör
- 1 msk Pepparkakskrydda
- 4 st ägg
- 4 msk sötning
- 2 dl Mandelmjöl
- 2 msk Kokosmjöl
- 2 tsk Bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.
Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.
Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.
Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.
Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.
Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.