Go Back
+ servings
Två bitar grillad fisk i en krämig sås i en ugnsform.
Print
5 av 1 röst

Mozzarellabakad spetskål

Mozzarellabakad spetskål är ett supergott tillbehör för dig som äter lchf och vill har något gott till en köttbit eller liknande. Helt perfekt lchf och keto!
Förberedelser5 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Lättlagat, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st Huvud spetskål
  • 250 g Mozzarella
  • Smör
  • salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Dela spetskålen i fyra delar. Skär bort själva rotstocken. Lägg kvartingarna i en ugnsform som inte är för stor.
  • Salta och peppra. Krydda med lite örter om du vill.
  • Hyvla lite smör över varje bit, så det täcker hela kålen.
  • Ställ in i ugnen och baka av den i cirka 40 minuter.
  • Skiva mozzarellan och fördela den över spetskålen. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter till.
  • Ta ut och servera direkt.