Go Back
+ servings
En gryta med nötkött och chorizo i en röd sås, synlig ånga från den varma rätten.
Print
Inga röster än

Mustig nötköttsgryta med chorizo

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme 30 minuter
Total tid1 timme 45 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Middagstips
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g nötkött
  • 100 g chorizo
  • 50 g gul lök
  • 10 g vitlök
  • 3 dl rödvin
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 6 dl grädde 40%
  • 50 g syltlök
  • 30 g smör

Instruktioner

  • Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.
  • Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.
  • Hacka lök och vitlök.
  • Bryn köttet och chorizon i lite smör. Ha i lök och vitlök mot slutet så att det får mjukna lite det med. Glöm inte att salta och peppra.
  • Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.
  • Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.
  • Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.
  • Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.