Go Back
+ servings
Två belgiska våfflor med grädde och jordgubbar på en tallrik.
Print
1 av 1 röst

Najnis belgiska våfflor

Förberedelser20 minuter
Active Time5 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Efterrätter, Frukost, Lättlagat, Sötsaker
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 msk smält smör
  • 6 st ägg
  • 0,75 msk sötning
  • 0,25 tsk salt
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,75 kokosmjöl

Instruktioner

  • Vispa ägg och smör lite pösigt.
  • Tillsätt sötning, salt och bakpulvret. Vispa ihop det lätt.
  • Vispa ner kokosmjölet (sikta gärna ner det) och vispa tills du har en klumpfri smet. Låt vila 10 minuter.
  • Värm järnet till medelvärme och smörj det med lite smör. Slå i smeten och grädda tills våfflorna har fått vacker gyllene färg. Servera direkt.