Go Back
+ servings
Tre staplade bitar av olivsmör med örter och oliver i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Olivsmör

Förberedelser10 minuter
Active Time2 minuter
Total tid12 minuter
Måltid: Tillbehör
Yield: 2 portioner
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 10 st oliver Av valfri sort
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk färsk rosmarin, hackad
  • 1 tsk pressad citron

Instruktioner

  • Börja med att plocka fram smöret i tid så att det är rumstempererat.
  • Vispa smör och olivolja riktigt pösigt.
  • Hacka oliverna och blanda ner samtliga ingredienser i smöret. Smaka av med lite svartpeppar.
  • Använd smöret direkt eller om du skall använda det senare så kan du rulla in det i lite bakplåtspapper och förvara i antingen kylen eller frysen.