Go Back
+ servings
En ugnsform med gratinerad kassler, chili och paprika, täckt med smält ost.
Print
3,70 av 10 röster

Ost- och chiligratinerad kassler

Ost- och chiligratinerad kassler är ett superenkelt och snabblagat kasslerrecept som du lätt svänger ihop i ett nafs. Sen sköter den sig i ugnen.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Kassler
  • 100 g Spetspaprika
  • 1 st Rödlök
  • 3 dl Grädde
  • 100 g Färskost, naturell
  • 1,5 dl Osötad chilisås
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 200 g Riven ost
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva kasslern i rätt så tunna skivor. Cirka 0,5 cm. Lägg ut de omlott i en ugnsfast form.
    Tunna skivor av kassler placerade på ett glasfat i en jämn rad.
  • Skiva löken och skär paprikan i bitar. Lägg ut de över kasslern.
    Ugnsform med skivor av kassler, rödlök och skivor av röd paprika.
  • Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och slå det sedan över kasslern och grönsakerna. Lyft försiktigt på kasslerskivorna så lite sås får åka mellan varje skiva.
    Gratinerad kassler med ost och grönsaker i en ugnsform.
  • Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter tills allt har fått en riktigt vacker färg. Ta ut och servera.