Ost- och chiligratinerad kassler
Ost- och chiligratinerad kassler är ett superenkelt och snabblagat kasslerrecept som du lätt svänger ihop i ett nafs. Sen sköter den sig i ugnen.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 600 g Kassler
- 100 g Spetspaprika
- 1 st Rödlök
- 3 dl Grädde
- 100 g Färskost, naturell
- 1,5 dl Osötad chilisås
- 1 msk Sambal Oelek
- 200 g Riven ost
- nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva kasslern i rätt så tunna skivor. Cirka 0,5 cm.
Lägg ut de omlott i en ugnsfast form.
Skiva löken och skär paprikan i bitar.
Lägg ut de över kasslern.
Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och slå det sedan över kasslern och grönsakerna.
Lyft försiktigt på kasslerskivorna så lite sås får åka mellan varje skiva.
Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter tills allt har fått en riktigt vacker färg.
Ta ut och servera.