1tskgrill Italia krydda ('spicemaster') eller liknande torkad örtblandning
1tskvitlökspulver
0,5tsksalt
2,5dlriven mozzarellaost
Marinaradippsås
500gkrossade tomater
6stskalade färska vitlöksklyftor (strimlade)
1nypachiliflakes
0,5tsksalt
1tsktorkad oregano eller en knippa färsk basilika
4mskolivolja
Instruktioner
Ostpinnarna
Sätt ugnen på ca 225 grader.
Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.
Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).
Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.
Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.
Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.
Marinaradippsåsen
Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.
Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.