Go Back
+ servings
Krispiga brödsticks med smält ost på en skärbräda bredvid en skål med tomatsås.
Skriv ut
Inga röster än

Ostpinnar och marinaradippsås

Förberedelser25 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bröd & kex, Snacks & tilltugg
Yield: 6
Författare: Åsa

Materials

Ostpinnar

  • 1 st blomkålshuvud
  • 2,5 dl riven parmesanost
  • 2 st äggvitor
  • 1 tsk grill Italia krydda ('spicemaster') eller liknande torkad örtblandning
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl riven mozzarellaost

Marinaradippsås

  • 500 g krossade tomater
  • 6 st skalade färska vitlöksklyftor (strimlade)
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk torkad oregano eller en knippa färsk basilika
  • 4 msk olivolja

Instruktioner

Ostpinnarna

  • Sätt ugnen på ca 225 grader.
  • Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.
  • Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).
  • Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.
  • Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.
  • Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.

Marinaradippsåsen

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.
  • Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.