Go Back
+ servings
Oxrullader fyllda med grönsaker i en gräddig tomatsås, garnerad med hackad persilja.
Print
Inga röster än

Oxrullader i gräddig tomatsås

Förberedelser25 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Kött, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Rulladerna

  • 800 g lövbiff
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 100 g gul lök
  • 70 g cornichoner
  • 100 g morot
  • 10 st tandpetare

Såsen

  • 600 g finkrossade tomater
  • 3 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 3 dl Grädde
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 g vitlök
  • 30 g smör (till stekning)

Instruktioner

  • Skär upp morot och lök i stavar. Det ska vara en stav av varje till en rullad.
  • Lägg ut lövbiffarna på en bänk/skärbräda och bred ut lite franska senap på dem. Salta och peppra lätt.
  • Placera en bit morot, en bit lök och en cornichon på varje lövbiff och rulla ihop till en rullad. Sätt fast fliken med en tandpetare. Gör så på alla lövbiffar.
  • Bryn rulladerna runt om i stekpanna. Börja med den änden som har själva fliken så att man limmar ihop rulladen.
  • Tillsätt övriga ingredienser och låt allt puttra under lock i cirka 30 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar och servera sedan.