Parmesan och mandelpanerad torsk
Parmesan och mandelpanerad torsk är ett gott och något lyxigare sätt att tillaga torsk. Otroligt enkelt recept med få ingredienser men mycket smak.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 600 g Torskfilé
- 1 ägg
- 0,5 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Riven parmesanost
Tips på tillbehör
- Romsås
- Enkel broccoligratäng
- Ugnsbakad/rostad spetskål
Börja med att putsa fisken så att du har fina filéer. Har du tinat upp frusen fisk är det viktigt att du kramar ur vatten.
Vispa upp ägget lätt. Du kan eventuellt tillsätta en liten skvätt vatten för att få den lite mer lättflytande.
Blanda mandelmjöl och parmesanost i en djup tallrik. Peppra lite med.
Om du vill tillsätta någon mer smaksättning så gör det.
Vänd fisken i ägget först och sedan i paneringen.
Värm din stekpanna med rätt mycket smör i. När smöret har tystnad och slutat puttra lägger du i fisken.
Stek den några minuter tills du har fått en fin färg på ytan. Du kan lyfta lite försiktigt med en stekspade och kika.
Vänd på fisken och stek den tills fisken är klar.
Ta upp och servera med en god romsås till exempel.