Go Back
+ servings
En sked med grönsaksröra som innehåller brysselkål och örter i en kastrull.
Print
5 av 3 röster

Parmesanslungad brysselkål

Parmesanslungad brysselkål är ett otroligt gott tillbehör. Något lyxigt men ack så gott! Passar lika bra till kött som fisk. Riktigt bra lchf och keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Lättlagat, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g Brysselkål (Rensad)
  • 40 g Gul lök (1 liten lök)
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 100 g Smör
  • 80 g Riven parmesan
  • 1 msk Hackad bladpersilja
  • nymalen svartpeppar
  • Ev. lite salt

Instruktioner

  • Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.
    Skål med halverade brysselkål som ligger på en grön skärbräda.
  • Hacka löken och vitlöken.
  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen. Blanchera dom i 3-5 minuter.
  • Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.
  • Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.
    Kastrull med kokande brysselkal och en sked som rör om i innehållet.
  • Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.
  • Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och "lindat" in brysselkålen.
    Kastrull med riven ost ovanpå grönsaker, inklusive lime och brysselkål.
  • Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
  • Servera direkt när det är riktigt varmt.