Parmesanslungad brysselkål
Parmesanslungad brysselkål är ett otroligt gott tillbehör. Något lyxigt men ack så gott!
Passar lika bra till kött som fisk. Riktigt bra lchf och keto.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen
- 300 g Brysselkål (Rensad)
- 40 g Gul lök (1 liten lök)
- 1 Vitlöksklyfta
- 100 g Smör
- 80 g Riven parmesan
- 1 msk Hackad bladpersilja
- nymalen svartpeppar
- Ev. lite salt
Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.
Hacka löken och vitlöken.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen.
Blanchera dom i 3-5 minuter.
Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.
Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.
Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.
Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och "lindat" in brysselkålen.
Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
Servera direkt när det är riktigt varmt.