Pulled beef
Detta receptet på pulled beef är ett sockerfritt och riktigt gott recept som passar alla som äter lchf eller keto. Smakrikt och mättande!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time5 timmar t
Total tid5 timmar t 15 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 10
Author: Lari Salminen
Kryddblandning
- 2 msk Chilipulver
- 2 msk Paprikapulver
- 1 msk Rökt paprika
- 2 msk Gurkmeja
- 1 msk Spiskummin
- 1 msk salt
Såsen
- 2,5 dl Krossade tomater
- 2 msk Tomatpuré
- 2 st Vitlöksklyftor, hackade/rivna
- 2 st Finhackade röda chilifrukter
- 1 st Gul lök, finhackad
- 1 msk Tamarisoja
- 1 msk Curry
- 0,5 msk Spiskummin
- 1 msk Rökt paprika
- Lite salt
Köttet
Börja med att putsa bort eventuella senor på köttet. Om det är mycket fett, så ta inte bort det, för fettet kommer att behövas och ger massor av smak.
Blanda ihop alla kryddor och gnid in köttet ordentligt med kryddblandningen.
Lägg köttet i en ugnsform med lock. Gjutjärnsgryta funkar fint.
Tillagning
Sätt på locket på grytan och ställ in i ugnen på 125°C.
Låt den stå där i cirka fyra timmar.
En gång i timmen så kan du ta ösa köttet med lite sås, eller bara vända på köttbiten lite.
Efter fyra timmar så kan du känna efter med en gaffel om det går att dra isär köttet.
Det ska i så fall lossna med lätthet och man kan då dra sönder det i trådar.
Om det inte är helt färdigt, kör nån timme till. Det skadar inte att låta den gå ett tag.
När du har dragit isär hela köttbiten, så blandar du runt allt kött tillsammans med såsen.
Smaka av lite så att det smakar ok med salt och övrig kryddor, sen är det bara att servera.
Detta receptet är på 2 kg kött, vilket är rätt mycket.
Du kan med fördel frysa in köttet blandat med sås i påsar som du sedan kan plocka fram vid behov.