Go Back
En tallrik med tartar, äggula, riven ost och grönsaker som lök och rödbetor.
Print
5 av 1 röst

Råbiff

Råbiff är en klassisk rätt som går att äta som både förrätt och huvudrätt, beroende på hur gott man tycker att det är. Här hittar du allt om råbiff!
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Förrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Author: Lari Salminen

Materials

  • Nötkött
  • Hackade kokta rödbetor
  • Kapris
  • Äggula
  • Hackad saltgurka
  • Riven pepparrot
  • Hackad rödlök
  • Dijonsenap
  • Riven parmesanost
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Ta ut köttet och torka av det lite. Putsa bort alla senor.
  • Hacka köttet för hand med kniv, eller om du har en egen köttkvarn så kan du mala det. Om du vill ha det extra finmalet, så kan du mala det två gånger. Det är en smaksak. Har du inte köttkvarn och vill ha köttet finfördelat, då kan man skrapa köttet med en kniv. Ett annat alternativ, som kanske inte blir lika bra som med en köttkvarn, det är att tärna köttet i mindre tärningar och sedan köra detta i en matberedare med kniven.
  • Forma lagom stora biffar. Tänk på hygienen och använd nitrilhandskar.
  • Lägg en biff i mitten av en tallrik, du kan göra som på bilden för detta receptet och lägga lite salladsblad i botten.
  • Placera sedan tillbehören som du vill använda runt om. Avsluta gärna med en äggula på toppen av köttet och riven parmesanost över. Om du tycker om olivolja kan du ringla lite god olivolja över.
  • Servera och njut av god råbiff!