Go Back
+ servings
Två martiniglas fyllda med skaldjur, lime och grönsaker, placerade på en yta.
Print
Inga röster än

Räkcocktail

En räkcocktail kan nog vara en av de enklaste och ändå godaste förrätter som man kan göra. Tycker man om skaldjur då är detta helt perfekt.
Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat, Mejerifritt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Skalade räkor
  • 50 g Gurka
  • 1 msk Finhackad rödlök
  • Färsk chili
  • 0,5 Kruka färsk koriander
  • 0,5 Pressad lime
  • 1 msk Olivolja
  • 1 nypa salt

Srirachamajonnäs

  • 3 msk Majonnäs
  • 1 tsk Sriracha

Instruktioner

Räkcocktailen

  • Om du använder oskalade räkor, så se till att tina och skala. 200 gram motsvarar cirka 750 gram oskalade räkor (70/90).
  • Hacka lök, chili och koriander. Tärna gurkan fint.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
  • Smaka av så att det är lagom balans mellan lime och salt.

Srirachamajonnäs

  • Blanda ihop majonnäs och sriracha.
  • Lägg upp i ett par fina cocktailglas och toppa med en liten klick srirachamajonnäs.
    Två martiniglas med räksallad, limeklyfta och koriander på toppen.