Lägg sparris i en mindre ugnsfast form.
Krydda med vitlökspulver, pepparmix och en pressad vitlöksklyfta.
Tärna 50g smör och lägg ovanpå sparrisen.
(bakplåtspapper behövs ej då det är så fettigt)
Halvera tomaterna och lägg dem i en annan mindre ugnsfast form med bakplåtspapper i botten så de ej fastnar i botten.
Krydda tomaterna med vitlökspulver.
Stoppa in ugnsformarna i mitten av ugnen 225 grader i 20 minuter.
Ta ut sparrisen efter halva tiden och strö riven mozzarella över sen in i ugnen igen i 10 minuter.
Förberedelser av glasyr
Hacka upp bacon och fräs på dessa tills de blir krispiga.
Häll sedan olivolja i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta.
Krydda sedan med pepparmix och en nypa flingsalt.
Hacka färsk basilika i mindre bitar och blanda det och de krispiga baconbitarna i glasyren och rör om.
Uppläggning
Lägg upp sparrisen på en tallrik med de rostade tomaterna ovanpå och toppa med bacon & basilika glasyren.
Lycka till och smakligt måltid!