Go Back
+ servings
Tallrik med rostad sparris, tomater och färsk basilika på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat, Lunch, Vegetariskt
Yield: 1
Author: Lchf Morsan

Materials

Ugnsrostade Sparris

  • 10 st Sparris
  • 50 g Smör
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • ½ krm Vitlökspulver
  • 1 krm Pepparmix
  • ½ dl Mozzarella (riven)

Ugnsrostade Tomater

  • 6 st Plommontomater (små)
  • ½ krm Vitlökspulver

Glasyr

  • 2 skivor Bacon
  • ½ dl Olivolja
  • 10 st Basilikablad (färsk)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 krm Pepparmix
  • 1 nypa Flingsalt

Instruktioner

Tillagning av sparris och tomater

  • Lägg sparris i en mindre ugnsfast form. Krydda med vitlökspulver, pepparmix och en pressad vitlöksklyfta. Tärna 50g smör och lägg ovanpå sparrisen. (bakplåtspapper behövs ej då det är så fettigt)
  • Halvera tomaterna och lägg dem i en annan mindre ugnsfast form med bakplåtspapper i botten så de ej fastnar i botten. Krydda tomaterna med vitlökspulver.
  • Stoppa in ugnsformarna i mitten av ugnen 225 grader i 20 minuter.
  • Ta ut sparrisen efter halva tiden och strö riven mozzarella över sen in i ugnen igen i 10 minuter.

Förberedelser av glasyr

  • Hacka upp bacon och fräs på dessa tills de blir krispiga. Häll sedan olivolja i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta. Krydda sedan med pepparmix och en nypa flingsalt. Hacka färsk basilika i mindre bitar och blanda det och de krispiga baconbitarna i glasyren och rör om.
    En blandning av hackad bacon och grönsaker i en skål med olja.

Uppläggning

  • Lägg upp sparrisen på en tallrik med de rostade tomaterna ovanpå och toppa med bacon & basilika glasyren. Lycka till och smakligt måltid!
    Rostad sparris med körsbärstomater, bacon och färsk basilika på en tallrik.