Go Back
+ servings
En tallrik med stekt kött, korv, sparris och en klick sås.
Print
5 av 1 röst

Solfröotto

Solfröotto är ett lågkolhydratsalternativ till vanlig risotto. Ris är som många vet inte en del av LCHF, så därav detta alternativ istället.
Förberedelser30 minuter
Active Time35 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Amonazon

Materials

Fritering

  • 12 st små ramslöksblad
  • 5 dl rapsolja

Solfröotto

  • 8 st små ramslöksblad
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 4 dl Solroskärnor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 25 g riven parmesan
  • 500 g grön sparris
  • 1 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • 25 g riven parmesan

Instruktioner

Fritering

  • Hetta upp oljan till 180°.
  • Fritera 12 ramslöksblad och låt rinna av på hushållspapper.

Solfröotto

  • Hacka 8 ramslöksblad.
  • Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.
  • Fräs löken i smör ca 2 min.
  • Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.
  • Häll på vinet och låt det koka in.
  • Späd med buljongen i omgångar under omrörning.
  • Koka utan lock ca 30 min.
  • Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.

Sparris

  • Skala sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.
  • Låt den rinna av.

Servera

  • Servera fröotton rykande varm, toppad med parmesan och friterad ramslök tillsammans med sparrisen.