Solfröotto
Solfröotto är ett lågkolhydratsalternativ till vanlig risotto. Ris är som många vet inte en del av LCHF, så därav detta alternativ istället.
Förberedelser30 minuter minuter
Active Time35 minuter minuter
Total tid1 timme t 5 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Amonazon
Fritering
- 12 st små ramslöksblad
- 5 dl rapsolja
Solfröotto
- 8 st små ramslöksblad
- 5 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 st schalottenlökar
- 2 msk smör
- 4 dl Solroskärnor
- 1 dl torrt vitt vin
- 25 g riven parmesan
- 500 g grön sparris
- 1 krm nymald svartpeppar
Solfröotto
Hacka 8 ramslöksblad.
Koka upp vatten och buljongtärning. Skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör ca 2 min.
Tillsätt solrosfröna och fräs ytterligare 1 minut.
Häll på vinet och låt det koka in.
Späd med buljongen i omgångar under omrörning.
Koka utan lock ca 30 min.
Blanda ned parmesan och hackade ramslöksblad i risotton.