Stracciatellamousse
Stracciatellamousse är en riktigt enkel men supergod efterrätt som är anpassad till lchf för dig som vill äta mindre kolhydrater. Snabbt, lätt och gott!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 2
Author: Lari Salminen
- 50 g Mörk choklad (minst 70%)
- 1 dl Grädde
- 125 g Kesella (10%)
- 1-2 msk Sötning
- 1 tsk Vaniljpulver
Hacka chokladen i rätt så fina bitar.
Antingen med kniv, eller så lägger du chokladen i en kökshandduk och bankar på den med en kastrull eller liknande.
Vispa grädden lagom tjock. Det ska bli små toppar på den. Men, vispa inte för hårt!
Blanda kesella, sötning, vaniljpulver och drygt hälften av chokladen. Vispa ihop försiktigt.
Vänd ner kesellablandningen i grädden så att den fortfarande håller sig fluffig.
Fördela smeten i ett par snygga glas och strö över lite mer hackad choklad.
Ställ in i kylen minst 30 minuter så det får sätta sig.
Ta ut och servera. Om du vill så kan du ha lite färska bär till.