Go Back
+ servings
Kakor med syltfyllning på en plåt, med en gyllene yta och röd sylt i mitten.
Print
4,41 av 5 röster

Syltgrottor/syltkakor

Syltgrottor, här i form av hallongrottor är helt otroligt goda småkakor som är anpassade för oss som äter lchf eller keto. Ett nyttigare alternativ!
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g Rumsvarmt smör
  • 1 dl Sötning
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1 Äggvita
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 4 msk Kokosmjöl
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 krm Xantangummi

Sylt till fyllning

  • 0,5 dl Sockerfri hallonsylt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader (varmluft, 175 grader på vanlig värme).
  • Vispa ihop smör, socker och vaniljpulver riktigt poröst.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
  • Tillsätt äggvitan i smöret och vispa ihop.
  • Vispa ner mjölblandningen i smöret och blanda ihop till en jämn och fin deg.
  • Dela upp degen i 15-20 lika stora bitar och rulla de till bollar. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Tryck sen till de med tummen så att de plattas ut och får en liten grop i mitten till sylten.
  • Fyll nu på med en liten klick sylt i varje grop.
    En sked som lägger sylt i en degkula på en bakplåt med flera degkullar.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter. Kakorna ska ha fått en vacker gyllene färg.
  • Ta ut och låt svalna på galler. De är mjuka till en början men stelnar till lite när de svalnar.