Syltgrottor/syltkakor
Syltgrottor, här i form av hallongrottor är helt otroligt goda småkakor som är anpassade för oss som äter lchf eller keto. Ett nyttigare alternativ!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 100 g Rumsvarmt smör
- 1 dl Sötning
- 1 krm Vaniljpulver
- 1 Äggvita
- 3 dl Mandelmjöl
- 4 msk Kokosmjöl
- 0,5 tsk Bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 krm Xantangummi
Sylt till fyllning
- 0,5 dl Sockerfri hallonsylt
Sätt ugnen på 160 grader (varmluft, 175 grader på vanlig värme).
Vispa ihop smör, socker och vaniljpulver riktigt poröst.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
Tillsätt äggvitan i smöret och vispa ihop.
Vispa ner mjölblandningen i smöret och blanda ihop till en jämn och fin deg.
Dela upp degen i 15-20 lika stora bitar och rulla de till bollar.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.
Tryck sen till de med tummen så att de plattas ut och får en liten grop i mitten till sylten.
Fyll nu på med en liten klick sylt i varje grop.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
Kakorna ska ha fått en vacker gyllene färg.
Ta ut och låt svalna på galler.
De är mjuka till en början men stelnar till lite när de svalnar.