Go Back
+ servings
Fem plastkoppar med blåbärspannacotta toppade med blåbär på en glasskål med nötter.
Print
Inga röster än

Texie's blåbärspannacotta

Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl blåbär
  • 3 dl grädde 40%
  • 1 msk sötning
  • 0,5 tsk pressad citron
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.
  • Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.
  • Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.
  • Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.
  • Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.
  • Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.