Go Back
+ servings
En skål med karamellglass toppad med en jordgubbe och vispgrädde.
Skriv ut
Inga röster än

Texie's enkla karamellglass

Förberedelser10 minuter
Active Time40 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Glass, Sötsaker
Yield: 2
Författare: Lari Salminen

Materials

Glassen

  • 1,5 dl grädde 40%
  • 1 st äggula
  • 8 droppar steviadroppar (karamell)

Såsen

  • 3 msk grädde
  • 2 msk smör (extrasaltat)
  • 12 droppar steviadroppar (karamell)

Instruktioner

Glassen

  • Vispa ihop grädde (1,5 dl), äggula och steviadroppar (8-10 st) med elvisp tills det tjocknar. Inte för tjockt dock. Ställ in i frysen och rör om var 20:e minut tills du har en bra konsistens. Har du glassmaskin kör du den i maskinen till lagom konsistens.

Karamellsåsen

  • Koka upp grädde (3 msk), smör och steviadroppar (12 st) i en kastrull och låt koka under omrörning tills det att såsen tjocknat. Ta av från spisen och låt svalna lite.
  • Lägg upp glassen i fina skålar och ringla såsen över och garnera med lite färska bär.