Go Back
+ servings
En glasburk med chiahallonsylt och en sked i burken.
Print
Inga röster än

Tjockkockens Hallonchiasylt

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Sötsaker, Tillbehör
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g hallon
  • 3 msk chiafrön
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1,2 dl vatten
  • 2 msk sötning

Instruktioner

  • Häll upp vatten och chiafrön i en skål. Rör om väl så att inga frön ligger uppe på toppen och är torra. Låt stå i 10 minuter.
  • Mosa eller mixa hallonen (beroende på vilken konsistens du tycker om) tillsammans med vanilj och ev. sötning.
  • Blanda hallonen med chiafröna och rör om väl så att allt blandas. Häll upp på en fin glasburk.
  • Ställ in i kylen över natten.